Belle View

Located on the highly exposed headland overlooking Onetangi beach of Waiheke Island, this proposed new build will provide a dual bach amenity for the client.
 
The ground floor embeds itself within the steep rock terrain, providing a platform for which the main level above of bach living will sit. The main living level projects itself out towards the sea, providing panoramic views, with a sheltered social area nestled behind the building.
 
Above this rests the third and final level, an optional spill over space, or a modest one bedroom retreat which projects north for the views.
 
Architecturally, clean lines and simple functional living will allow varied use of the space.
 
Tectonically, this build searches to moderate and soften the elements of nature. This is achieved through anchoring into the ground, utilising local stone for retaining, and screening from the harshest elements and western light with sliding timber vertical slat panels.
 

2015 / waiheke bach