Lot 12 Vinegar Lane

the response to site is one that searches to creatively find relief within the bounds of its physical limitations

‘relief, or relievo rilievo, is a sculptural technique the term relief is from the Latin verb levo, to raise

to create a sculpture in relief is to give the impression that the sculpted material has been raised above the background – from within’

http://en.wikipedia.org

it is of the interior

the concept design prioritises the interior, to focus on permeability and projection from within, outwards

horizontally the interior reaches towards the northern and southern end to open outwards

vertically the internal western wall reaches upwards permeating towards the roof top

this architectural treatment extends out to face the lane and moderate the relationship between public and private

2013 / Mixed Use Development / 600m2 / Vinegar Lane, Ponsonby, Auckland N.Z